به گزارش مشرق، Battlefield 3 نام جديدترين بازي جنگي است که قرار است پاييز امسال به بازار عرضه شود. اين بازي يک بازي تيراندازي از ديد اول شخص است که توسط شرکت EA Digital Illusions CE توليد و به وسيله شرکت Electronic Arts عرضه ميگردد. در اين بازي شما نقش تفنگداران نيروي دريايي آمريکا را داريد که طبق معمول با نام عباراتي چون آزادي و مبارزه با تروريسم به کشورهاي ديگر از جمله ايران حمله ميکنيد.
اين دوازدهمين شماره از سري بازيهاي Battlefield است و در واقع دنباله داستان قبلي آن در Battlefield 2 ميباشد که در سال 2005 عرضه شد.
از جمله ويژگيهاي اين بازي استفاده آن از موتور بازي Frostbite 2.0 ساخت شرکت DICE است. اين موتور سبب ميشود تا سازندگان آن بتوانند عملياتهاي تخريبي پيشرفتهتر و نيز موسيقي و گرافيک بهتري را ارائه دهند. سازندگان آن سعي کردهاند تا با استفاده از اين موتور جديد، شرايط کاملاً طبيعيِ ميادين نبرد را به بازيباز القا کنند، شرايطي چون پرت شدن بر اثر موج انفجار، و تأثير وزش باد و نيروي جاذبه بر روي گلولهها.
اين بازي در وهله نخست براي رايانههاي شخصي و در درجه بعد براي کنسولهاي PlayStation 3 و Xbox 360 طراحي و در نظر گرفته شده است. لذا، نسخه رايانههاي شخصي آن داراي نقشههاي بازي بيشتري نسبت به نسخه کنسولي آن ميباشد. مخاطبين اين بازي اشخاص بالاي 18 سال ميباشد.
حوادث Battlefield 3 در خاورميانه، اروپا و آمريکاي شمالي روي ميدهد. نقشههاي تأييدشده براي اين بازي تاکنون شامل نقشه شهرهايي چون تهران، پاريس، سليمانيه، و نيويورک ميباشد که در اين مکانها جنگهاي خياباني، و نيز درگيري در مناطق مرکزي شهر و فضاهاي باز رخ ميدهد. اتفاقات و رويدادهاي اين بازي در سال 2014 روي ميدهند.
شايد اين دسته از بازيها در وهله نخست صرفاً يک سري بازي ساده به نظر آيند، اما اگر کمي عميقتر به آنها نگريسته شود ميتوان دريافت که ميليونها دلاري که صَرف ساخت چنين بازيهايي ميشود فقط جنبه تجاري و سرگرمي ندارد، بلکه در وراي آنها ميتوان به وضوح جنبههاي سياسي، اجتماعي، فرهنگي و حتي مذهبي را يافت.
همانطور که کارشناسان مختلف ، بارها به فعاليتهاي هدفمند دولت آمريکا در تغيير و آمادهسازي اذهان عمومي خود و ديگر کشورها براي مقابله و جنگ با اسلام، شيعيان، و به ويژه ايران اشاره کردهاند، بيشک يکي از اهداف اين بازي، که ميتواند مهمترين آنها نيز باشد، آمادهسازي اذهان عمومي به ويژه نسل جوان براي مقابله با ايران و کشورهاي اسلامي است. اگر به مکانهايي که اتفاقات اين بازي در آن روي ميدهد نگاهي انداخته شود ميتوان به سهولت ديد که اين رويدادها در مرز بين ايران و عراق (سليمانيه)، و حتي در داخل مرز ايران و در تهران روي ميدهد.
پيش از اين، اکثر رويدادهاي چنين بازيهاي جنگياي از جمله Medal of Honor: Operation Anaconda (2010), Call of Duty: Modern Warfare 2 (2009), Metal Gear solid 4 (2008), و غيره در افغانستان و کشورهاي عربي به ويژه عراق رخ ميداد. اما اکنون و براي نخستين بار در يکي از بازيهاي معروف و پرهزينه ساخت آمريکا اين درگيريها به داخل ايران و تهران کشيده ميشود.
شايد لازم باشد که ديگر در نگرش خود نسبت به اين بازيهاي به ظاهر بازي بازنگري کرده و آنها را جديتر دنبال کنيم و براي آنها تمهيدات لازم آن هم نه از نوع سلبي که ايجابي بينديشيم.